" />
Novinky a akcie e-mailom
Chcete od nás dostávať novinky priamo na váš e-mail?

Ozvem sa čo najskôr. Ďakujem

Táto stránka je chránená službou reCAPTCHA. Zistiť viac.
Informácie získané prostredníctvom Google reCAPTCHA podliehajú Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a používajú sa všeobecné bezpečnostné účely (nepoužívajú sa na prispôsobenú reklamu spoločnosti Google).

Zimné potápanie je najkrajšie

Úvod Články Zimné potápanie je najkrajšie

Jeseň a zima sú pre nás potápačov hody, ktoré ocení iba ten kto potápa. Začína sa ochladzovať voda aj vzduch a miznú množstvá kúpajúcich sa a ludí, ktorý pri vode oddychujú. Nastáva čas keď mikroorganizmy vo vode hynú, voda sa čistí a je chladná. Predpoklady na to, aby ste mohli v takejto chladnej vode prežiť krásne chvíle je aj mať správne vybavenie pre túto čast roka. Suchý oblek s podoblekom , automatika do studených vôd, kukla z hrubého neoprénu,rukavice a podobne. Veľa začínajúcich potápačov má sezónu iba 2 mesiace, potom tento šport zavesí na háčik. 

Ale je toho ešte viac, čo treba vedieť o takomto potápaní v studených vodách. 

Vzdelávanie sa nikdy nekončí a pri tomto športe je veľmi dôležité. Napríklad:

Potápanie v chladných vodách vás naučí základom ako zvládnuť a postupovať pri potápaní a výbere potápačskej techniky. Postupy a ochrana seba a prostredia kde sa potápate.

Potápanie v suchom obleku vysvetluje postupy a prax pri potápaní v obleku ktorý sa správa inak ako mokrý alebo polosuchý oblek, ako vás chráni a aké nástzrahy a problémy môžu nastať jeho používaním a hlavne nedodržiavaním týchto postupov. Mnohý kotrý nemajú tento kurz potápajú nesprávne s týmto typom obleku a vädčinou majú zlé skúsenosti a prestávajú potápať pri problémoch, všetko sa dá naučiť preto to tu píšem. Radosť s tohto športu je aj v partíí ktorá sa pri vode schádza , hovoria sa zážitky, ponaučenia a hlavne sa stretávame s ostatnými potápačmi aj takými ktorých nepoznáme. 

Vyvažovenie- každý skúsený potápač povie aké jednoduché! Ale aj vy ste začínali a nešlo vám to. Za to, že niekto niečo vie a chce to iných naučiť musí aj ten kto to nevie chcieť sa učiť a počúvať teóriu a prax. Mnoho tých čo potápa v slanej vode príde a povie aký je dobrý a vezmem ho do vody a naraz nič nevie, je nemotorný, padá na dno, nevie správne dofúknuť vestu BCD ,nemá žiadne vávyky a nevie ako sa dovážiť. Nie je to hanba, v sladkej vode je dvôležité vedieť že je voda inak hustá ako v mori, mať inde závažia alebo balast. Mat správnu polohu pri potápaní, vedieť meniť vztlak v BCD veste. Všetko sa dá naučiť. 

Potápanie pod ľadom mnohý o tom iba snívajú a pozerajú krásne fotky z našich akcií. Vyskúšajte toto nevšedné a krásne potápanie. Vysvetlenie problematiky a úskalí pri tomto potápaní je veľmi dôležité! Ak nedbáte na bezpečnosť veľa krát sa stáva osudnou. Preto je tento kurz a aj potápanie určené iba pre tých ktorý chcú byť nápomocný a hlavne disciplinovaný potápači.

Špecialista na výstroj je tiež jeden z kurzov ktorý vám otvorí dvere k novým poznatkom a hlavne aj k inej ako rekreačnej výstroji. Poukazuje na množstvo druhov a tried výstroja, pre teplé vody až po studené vody. Hovorí sa tu o možnom použití a využití danej výstroje s pohladu potápača, nie iba v teoretickej rovine.

Užte si tieto ktásne mesiace pri tomto športe- potápanie fakt má čo ponúknuť.

Kontakt

Igor Bohunský Potápač 

       Adámiho 24  

        84104 Bratislava

       Slovensko

      Zákaznícka linka: +421905229997

      E-mail: igorpotapac/zavinač/gmail.com 


 

 

 


Copyright 2018 - 2024 ©
5078a864b9b1b7d