" />
Novinky a akcie e-mailom
Chcete od nás dostávať novinky priamo na váš e-mail?

Ozvem sa čo najskôr. Ďakujem

Táto stránka je chránená službou reCAPTCHA. Zistiť viac.
Informácie získané prostredníctvom Google reCAPTCHA podliehajú Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a používajú sa všeobecné bezpečnostné účely (nepoužívajú sa na prispôsobenú reklamu spoločnosti Google).

AOWD PADI -pokročilá výuka

Úvod Články Pokročilý kurz

 AOWD-pokročilý kurz potápania

Minule sme začali s kurzom OWD a vecami okolo tohto kurzu. Dnes sa zameriame na kurz AOWD (pokročilý potápač) Už samotný názov prezrádza že sa už nejedná o úplného začiatočníka.

Zatiaľ čo do kurzu OWD prichádza úplný začiatočník - laik, tak do kurzu AOWD, už prichádza certifikovaný potápač.

To znamená, že sa očakáva, že potápač už ovláda mnohé dôležité potápačské základy a veľa vecí už ovláda samostatne ( prípravu výstroja na ponor , predponorovú kontrolu , zásady bezpečného potápania , zvláda bežné problémy počas ponoru , vie dokončiť ponor sám atď ). Už aj zodpovednosť sám za seba má väčšiu, keďže už je certifikovaný potápač.

V tomto kurze sa rozširujú potápačské znalosti/zručnosti - jedná sa hlavne o rôzne špecifické typy a podmienky potápania. Kurz AOWD obsahuje 5 ponorov & AOWD+ 9 ponorov - samozrejme + teóriu.

Dva ponory sú povinné a to navigácia & hĺbkový ďalšie ponory sú voliteľné podľa výberu kurzistu ( alebo na odporúčanie inštruktora) napr: nočné potápanie , fotenie/filmovanie , vyhľadávanie & vyzdvihovanie , potápanie na vraku , spoznávanie rýb , potápanie z lode, prúdové potápanie , vysokohorské potápanie atď - výber je naozaj široký. Kvalifikácia AOWD oprávňuje potápať do hĺbky 30m respektíve do 40m ( po splnení podmienok-špecializácia Hĺbkové potápanie robí sa zvlášť!).

Medzi kurzom OWD a AOWD odporúčame mať aspoň 30 ponorov. Kurz AOWD vám otvára dvere na zaujímavejšie lokality/ potápanie keďže na mnohých miestach vyžadujú kvalifikáciu min. AOWD ! Samozrejme aj pri tomto kurze platí, že sa treba učiť / pracovať na sebe, aby ste získali potrebné znalosti a neboli ste len majitelia certifikácie bez znalostí! Veľmi podozrivé sú kvalifikácie OWD a AOWD získané naraz alebo behom super krátkej doby. Na budúce si povieme niečo o kurze Rescue Diver

 

Kontakt

Igor Bohunský Potápač 

       Adámiho 24  

        84104 Bratislava

       Slovensko

      Zákaznícka linka: +421905229997

      E-mail: igorpotapac/zavinač/gmail.com 


 

 

 


Copyright 2018 - 2024 ©
5078a864b9b1b7d