" />
Novinky a akcie e-mailom
Chcete od nás dostávať novinky priamo na váš e-mail?

Ozvem sa čo najskôr. Ďakujem

Táto stránka je chránená službou reCAPTCHA. Zistiť viac.
Informácie získané prostredníctvom Google reCAPTCHA podliehajú Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a používajú sa všeobecné bezpečnostné účely (nepoužívajú sa na prispôsobenú reklamu spoločnosti Google).

Potápač záchranár

Úvod Články Kurz Rescue diver

 Rescue dive-potápač záchranár

Dnes sa pozrieme na kurz Rescue Diver - potápač záchranár.

Podmienka na začatie kurzu Rescue Diver je mať absolvované kurzy OWD & AOWD a mať kurz EFR ( kurz prvej pomoci) ktorý nesmie byť starší ako 2 roky. Do kurzu RD ( Rescue Diver) prichádza potápač ktorý už má niečo odpotápané , zvyčajne má minimálne niekoľko desiatok ponorov

.Ako hovorí názov kurzu - kurz je zameraný na problematiku potápačskej záchrany , medicíny , na prevenciu a riešenie potápačských nehôd.

Od kurzistu sa očakáva že bude schopný pomôcť nielen sebe ale aj inému potápačovi - vo vode ale aj na suchu. V kurze sa učia techniky záchrany pod vodou a na hladine.

Ďalej potápačská medicína , špecifická prvá pomoc pri potápačských nehodách , ako predchádzať nehodám a ako ich riešiť keď k ním už dôjde.


Záchrannársky potápačský kurz rescue diver-PADI

Kurz Rescue Diver je v prvom rade o zodpovednosti a tom vedieť pomôcť inému potápačovi v núdzi! Mnohí totiž tento kurz berú skôr ako frajerinu aby sa mohli pochváliť že sú Rescue potápači ale reálne nemajú záujem nikomu pomáhať a z tohto dôvodu ich táto problematika nezaujíma. Iný zas bere tento kurz ako nutné zlo na ceste ku Divemastrovi a Inštruktorovi.

Treba povedať že tento kurz patrí medzi najdôležitejšie a najhodnotnejšie kurzy vôbec! Znalosti z neho sa vám môžu zísť nielen pri potápaní ale aj v bežnom živote! Z tohto dôvodu treba k nemu pristupovať seriózne, ale to neznamená že počas kurzu není zábava.


Potápač záchrannár-PADI- Rescue diver kurz

Kontakt

Igor Bohunský Potápač 

       Adámiho 24  

        84104 Bratislava

       Slovensko

      Zákaznícka linka: +421905229997

      E-mail: igorpotapac/zavinač/gmail.com 


 

 

 


Copyright 2018 - 2024 ©
5078a864b9b1b7d