" />
Novinky a akcie e-mailom
Chcete od nás dostávať novinky priamo na váš e-mail?

Ozvem sa čo najskôr. Ďakujem

Táto stránka je chránená službou reCAPTCHA. Zistiť viac.
Informácie získané prostredníctvom Google reCAPTCHA podliehajú Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a používajú sa všeobecné bezpečnostné účely (nepoužívajú sa na prispôsobenú reklamu spoločnosti Google).

5.9.2020 konečne sezóna pre vaše zážitky

Úvod Články Dovolenky a výlety

Dovolenky a výlety v terajšej dobe .Vyskúšajte a užite si,zapotápajte.

 

Začala sa najkrajšia časť roka, kedy už kúpajúcich ubúda a začína ten správny čas na výlety a potápanie ktoré je iné ako v dovolenkovej sezóne. Mnoho naučených žiakov po celom Slovensku končí so svojou sezónou, ale tí, ktorí to myslia s potápaním vážne naopak začínajú. 

Za prvé- viac času na prípravu a kontrolu výstroja- nikto vás nikam rýchlo neposiela a nesúri, môžete si výstroj v klude zostrojiť a skontrolovať.

Za druhé- nikde sa netlačíte vo vode je krajšie a čistejšie, keď sa tam nečlapká nmoho kúpajúcich. Ticho dobre pôsobí na sústredenie a okolné prostredie vás priam uchváti a vkĺznete do toho svojho podvodného sveta. 

Za tretie- ryby, krajina, útesy,vraky a všetko pod vodou má inú atmosféru, ak vás nikto neruší a neotravuje- napr.skútre,kúpajúci. 

Za štvrté- klud pri potápaní a vzdelávaní je na nezaplatenie. Vzdelávajte sa, učte a užívajte si ešte silné slnko po potápaní, oddychujte s priateľmi a kamarátmi. To vás posúva ďalej nie sedenie v krčme pri pive.

Po piate- stretnete nových zaujímavých ludí a potápačov, zoznámite sa s iným ako bežným životom opradený nudou a stereotipom. 

Za šieste- aktívny oddych a to že výdete zo stereotipu denných starostí vás nabije do ďalšej práce. Spoznáte možno aj inú stránku svojich blízkych a známych. Každý má niake tajnosti a starosti o ktorých neviete a dá sa daných ľudom pomôcť aj dobrým slovom, povzbudením. 

 

Výlety ktoré sa plánujú a vytvárajú kvôli poznávaniu a objavovaniu niečoho nehmatatelného po určitej dobe, vo vás vytvára pocit šťastia a toho, že ste sa zúčastnili alebo si oddýchli v netradičnom prostredí alebo krajine. Keď je všetko dobre zorganizované a ide to ako po masle nie je vidieť prácu, ktorá za tymíto akciami a výletmi je a je dosť ťažká na komunikáciu a zabezpečenie napr. povolenia, organizáciu potápania, kto s kým môže potápať, aké postupy uplatniť, strava, ubytovanie a podobne. Okrem samotných výletov sa robia  po potápaní výlety do okolia a to tiež vyžaduje mnoho študovania a zabezpečovania lístkov alebo sprievodcov. 

Všetko je to práca,ktorá v konečnom dôsledku nie je vidieť, ale snáď si to niekto s našich zákazníkov váži, mnoho ani keby ste im zlato do ruky dali si nič nevážia a ešte sú drzí a nepríjemný. Nestarám sa , je to zbytočné ak zákazník chce ide ak nie nejde. Načo sa jedovať, ale ak bol prihlásený musí zaplatiť čo si objednal a vtedy začínajú problémy. Tak ako všade pri práci s ludmi. 

Dovolenky- terajšia doba nepraje potápaniu pri mori, ale aj tak sa niektorý nájdu, čo to skúsia a idú s nami . Mnoho dovolenkových ponúk ktoré máme v ponuke nie sú vhodné pre týchto nových nenaučených alebo neskúsených potápačov. To vám ale nemôže stáť v ceste a preto sa potápa aj u nás, kde nazbierate potrebné skúsenosti a potom vás vezmem na krásne lokality hocigde. Musím poznať,čo si môžete dovoliť a ako potápate. Nie je nič horšie keď dojdete do centra potápania a zaplatíte si niečo na čo nemáte, nie ste skúsený a potápanie sa vám priam znechutí.

Je to kvôli partii ktorá už vie čo ich čaká a vy nie ste pripravený sa k nim pridať a tak potápať aby ste zapadli. Niekedy ale je to pravidlo! že po dovolenke sólo potápanie zavrhujete ako šport a zábavu. Nikto sa nebude starať na dovolenke o jednotlivca oni tam chcú zarobiť a nie sa strarať o vás ako o bábätko. Musíte mať niečo za sebou, mať napotápané, vedieť zvládať rôzne situácie pod aj nad vodou. Postupy a kontroly sú samozrejmosť. Ak neviete- ste v koncoch. Preto najviac ľudí a zákazníkov končí s potápaním. Nevhodná partia alebo žiaden skutočný výcvik vám znechuti všetku vašu vloženú námahu a záujem.

Vzdelávanie v dovolenkových destináciach je vedšinou o množstve vyučených a kvalifikovaných potápačov, nie o postupoch, cvikoch a bezpečnosti. To tu chýba a potom prídu takýto žiaci ku mne a nevedia ani len ako sa skladá výstroj, čo sa pod vodou dýcha alebo ako sa tlačí vzduch do fiaš. Ak vedia že je to vzduch vedšina hovorí kyslík. Ide ma poraziť a základné pravidlo potápania o tom si môžete dať zdať. Potom sa vás opýtajú ktorá plutva sa dáva na ktorú nohu a ako- to už je vrchol, toho naučeného žiaka. 

Potom si urobte úsudok, čo sa to v našom svete pokazilo.

Začnite potápať s poresionálmi a ľudmi zanietenými k tomuto krásnemu športu.

Potápajte s nami!

Kontakt

Igor Bohunský Potápač 

       Adámiho 24  

        84104 Bratislava

       Slovensko

      Zákaznícka linka: +421905229997

      E-mail: igorpotapac/zavinač/gmail.com 


 

 

 


Copyright 2018 - 2024 ©
5078a864b9b1b7d