" />
Novinky a akcie e-mailom
Chcete od nás dostávať novinky priamo na váš e-mail?

Ozvem sa čo najskôr. Ďakujem

Táto stránka je chránená službou reCAPTCHA. Zistiť viac.
Informácie získané prostredníctvom Google reCAPTCHA podliehajú Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a používajú sa všeobecné bezpečnostné účely (nepoužívajú sa na prispôsobenú reklamu spoločnosti Google).

DOVOLENKA A ODVÁŽNE PONORY

Úvod Články DOVOLENKA A ODVÁŽNE PONORY

DOVOLENKA A ODVÁŽNE PONORY: Veľa potápačom rastie počas dovolenky odvaha a robia ponory ktoré by v " domácom prostredí " nerobili a nerobia. Hlavne v teplých vodách s lepšou viditeľnosťou býva tá odvaha dosť veľká. Potápač ktorý bežne " doma " potápa hĺbky 15m-20m tak počas dovolenky zrazu potápa 30m-40m alebo dokonca 50m-60m prípadne aj viac !!! Neraz ide aj do jaskýň , vstupuje do vnútra vrakov atď. Samozrejme to všetko bez potrebného výcviku , znalostí , skúseností a vybavenia! Teplá voda a dobrá viditeľnosť je falošný pocit bezpečia! Ale fyzikálne zákony platia aj počas dovolenky

Bežne sú takéto ponory realizované v rekreačnom štýle - čo je samozrejme dosť rizikové. Ono ponor do 15m alebo do 40m prípadne hlbšie je veru veľký rozdiel. Smutné je že si certifikovaný potápač neuvedomuje tento rozdiel a prípadné následky svojho konania! Ďalší dovolenkový nešvár je veľa ponorov v priebehu 1 dňa ( častokrát 3-5 za deň ) a to niekoľko dní za sebou ! Aj v tomto prípade riziko opäť stúpa. Počas dovolenky sú aj ďalšie riziká a nástrahy ( Ale o tých nabudúce v špeciálnom článku. Takže počas dovolenky veľa potápačov prestáva " rozmýšľať " a robia veci ktoré by robiť nemali a v " domácich vodách " nerobia. Prípadná nehoda niekde na dovolenke , v exotike je sama o sebe veľký problém. Nehovoriac o tom že potápačské nehody vyžadujú špeciálne postupy čo je opäť ďalší problém. Z tohto dôvodu není dobré riziko nehody zvyšovať. Vážne nehody alebo dokonca úmrtie počas potápania predstavujú veľké úradné opletačky + vysoké finančné náklady. Na poistenie sa netreba prehnane spoliehať ( poistenie hradí väčšinou len niečo a za určitých podmienok) . V prípade že ste potápali mimo svoj limit ( mimo svoje certifikácie ) alebo ste konzumovali alkohol , drogy prípadne určité lieky tak na poistku môžte zabudnúť ! Preto je dobré aj počas dovolenky rozmýšľať, používať zdravý rozum a dbať na bezpečnosť !!! Aby sa vaša vysnená dovolenka nestala vašou nočnou morou!

Kontakt

Igor Bohunský Potápač 

       Adámiho 24  

        84104 Bratislava

       Slovensko

      Zákaznícka linka: +421905229997

      E-mail: igorpotapac/zavinač/gmail.com 


 

 

 


Copyright 2018 - 2024 ©
5078a864b9b1b7d