" />
Novinky a akcie e-mailom
Chcete od nás dostávať novinky priamo na váš e-mail?

Ozvem sa čo najskôr. Ďakujem

Táto stránka je chránená službou reCAPTCHA. Zistiť viac.
Informácie získané prostredníctvom Google reCAPTCHA podliehajú Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a používajú sa všeobecné bezpečnostné účely (nepoužívajú sa na prispôsobenú reklamu spoločnosti Google).

Inšpirácia pre nováčikov nepotápačov

Úvod Články Inšpirácia pre nováčikov nepotápačov

Skutočný dôvod prečo vädšina ludí nikdy nezačne potápať, alebo sa vydá touto cestou, cestou potápania a vzdelávania.

Všetci máme príbeh o tom, ako sme sa začali potápať.

Niektorých z nás najprv prilákala príroda, iných zase dobrodružstvo.

Túžba túlať sa a cestovať mnohých motivovala popri možnosti žiť potápačským životným štýlom. Bez ohľadu na to, čo nás naštartovalo, ak ste ako ja, netrvalo dlho a „prečo sa potápam“ nebolo dôvodom, ale zoznamom integrovaných motivácií a výhod.

Dnes je prvým dôvodom, prečo sa potápam – ten, ktorý ma prinúti vyčistiť si plán, rezervovať si loď a zbaliť si tašku s výstrojom – hlas v mojej hlave, ktorý hovorí Choď sa potápať!

Rovnako ako vy, zriedka to spochybňujem - jednoducho idem.

Ale keď sa nad tým zamyslím, je jasné, ako a prečo mi potápanie vstúpilo do srdca, prečo tam zostáva a prečo z nás potápanie robí silnú komunitu, ktorá mení svet.

Pre mňa potápanie nie je jednoducho zábava (hoci je), je to spôsob života, ktorý ponúka osobnú výzvu a objavovanie. Je to zmyslová, osobná skúsenosť, ktorá ma oslobodzuje „lietať“ v troch dimenziách v stovkách rôznych podmorských priestorov a ja som výzvou, aby som sám seba preskúmal rovnako ako oceán.

A predsa je to aj spoločenská skúsenosť, ktorá formuje toho, koho poznám a kam idem. Potápačské cestovanie nás zavedie po celom svete, kde nielen navštívime úžasné lokality na potápanie, ale dotkneme sa aj kuchýň, zvykov a kuriozít iných kultúr.

Potápanie často spája ľudí, ktorí nezdieľajú jazyk a dokážu sa spojiť a užívať si spoločné chvíle prostredníctvom spoločnej vášne pre objavovanie a ochranu podmorského sveta. Niektoré z mojich najkrajších spomienok na potápanie nie sú len ponory, ale aj spojenie s priateľmi – novými aj starými – pri jedle, pití a ďalších aktivitách.

Každý ponor znovu oživuje moju vďačnosť za to, aký zázračný je náš podmorský svet.

Okrem toho, že je jednoducho v kontakte s prírodou, vzbudzuje pocit správcovstva a ochrany.

Cez potápanie som sa naučil, že hoci je vo svete zlomenosť, existuje aj liečenie. Všetko sa dá napraviť zámerom a konštruktívnym konaním. Týmto spôsobom je potápanie meditatívne a vlieva nádej a optimizmus, posilňuje ma duševne a duchovne.

Aby som to povedal vetou, potápam sa, pretože potápanie ma mení a obohacuje môj život k lepšiemu, a to platí dnes rovnako, ako keď som začínal v tínedžerskom veku.

Ako často premýšľate o svojom príbehu a prečo sa potápate? Ako často zdieľate svoj príbeh s ostatnými?  Prečo sa potápate – od prvého impulzu, ktorý odštartoval vašu potápačskú cestu až po tapisériu prepletených dôvodov, ktoré vás dnes volajú späť – je koreňom našej kultúry. Spoločné témy našich príbehov nás všetkých spájajú pri zmene životov, hľadaní dobrodružstva a ochrane morí. Jednotlivé témy sú zamerané na naše individuálne povolania a ciele v rámci týchto účelov. 

Vaše úvahy o tom, prečo sa potápate, vám o vás veľa prezradia a pomôžu vám získať z potápania viac a viac doň vložiť. Zdieľanie toho, čo vás inšpiruje k potápaniu, bude inšpirovať aj ostatných, aby sa k nám pridali pri zmene životov hľadaním dobrodružstva a záchranou oceánu. Preto sa potápam, aby som ukazoval tú krásu, inakosť a rôznorodosť vodného prostredia, naučil ludí správne sa potápať a ďalej sa vzdelávať. 

Kontakt

Igor Bohunský Potápač 

       Adámiho 24  

        84104 Bratislava

       Slovensko

      Zákaznícka linka: +421905229997

      E-mail: igorpotapac/zavinač/gmail.com 


 

 

 


Copyright 2018 - 2024 ©
5078a864b9b1b7d