" />
Novinky a akcie e-mailom
Chcete od nás dostávať novinky priamo na váš e-mail?

Ozvem sa čo najskôr. Ďakujem

Táto stránka je chránená službou reCAPTCHA. Zistiť viac.
Informácie získané prostredníctvom Google reCAPTCHA podliehajú Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a používajú sa všeobecné bezpečnostné účely (nepoužívajú sa na prispôsobenú reklamu spoločnosti Google).

Základný kurz

Úvod Články Základný kurz

Už dlho sledujeme rôzne reporty z kurzov (o kurzoch ) buď na FB ale pri osobných stretnutiach s potápačmi.

Mnohí často napíšu recenziu / povedia, že kurz bol skvelý, profesionálny , perfektný atď..

Mnohí to napíšu sami ( z vlastnej iniciatívy) alebo im to niekto nakáže - priam nadiktuje text.

 

Poďme k tej prvej skupine ( k tým čo píšu recenziu sami). Často už na fotkách , videách z daného kurzu je vidieť, že až tak "perfektné" to nebolo. Ide hlavne o kurzy OWD ( základný kurz) kde začiatočníci netušia, čo všetko má obsahovať teória + prax.

Bežne hlavne pri kurzoch OWD/ AOWD môžete vidieť početné skupiny kurzistov vo vode ( 5-12 žiakov ) čo pri úplných začiatočníkoch môže byť veľký problém!

Bavme sa teraz o kurze OWD - kde sú vlastne všetko nepotápači. Takýto ľudia potrebujú špeciálny prístup , aby odpadli prvotné obavy , strach z nového prostredia , z novej dovtedy neznámej činnosti.

A ťažko sa dá realizovať individuálny prístup pri skupine 5-12 nováčikoch naraz vo vode!

Kurz OWD patrí medzi najnáročnejšie kurzy pre obe strany žiak/ inštruktor. Pre inštruktora obrovská zodpovednosť ( vo vode má úplne neznalých, neskúsených ľudí) a žiak sa musí naučiť veľa nových a veľmi dôležitých vecí!

V kurze OWD sa tvorí veľmi dôležitý základ pre ďalšie kurzy & potápanie.

Keď vám chýba základ ťažko môžete "stavať" ďalej - ono totiž znalosti pri potápaní na seba nadväzujú.

Kurz OWD obsahuje pomerne veľa učiva ( teóriu+ praktický výcvik vo vode ) čo mnohí ani len netušia!

Keďže ich kurz obsahoval cca 2-3h teórie , často maximálne 4 ponory po cca 20min vo veľkej skupine nováčikov. Lenže predpísaný výcvik sa za takýchto podmienok nedá zvládnuť. Veľa potápačov sa potom diví, keď im poviem, že to čo nevedia sú znalosti kurzu OWD a nie kurzu Tech 4 ( ako im to niekde prezentujú).

Ťažko takýto "neznalý absolvent kurzu OWD" môže plynule bez problémov pokračovať v ďalších kurzoch ( AOWD , Rescue...) keďže mu chýbajú podstatné znalosti, ktoré potrebuje pri ďalšom rozšírenom výcviku.

Pre inštruktora je to náročné, keďže nemôže hneď učiť učivo AOWD, Rescue atď - keď vidí, že žiak neovláda úplné základy.

Často sa takýto žiak urazí , naštve na inštruktora, len preto, že mu je povedané, že to má už vedieť.

Často títo žiaci povedia "mňa také neučili , nič také mi nespomínali atď"

Áno pri rýchlo kurze není na to čas+ keď ich bolo ešte v skupine veľa tobôž nie! A keďže daný absolvent kurzu OWD nevie, že kopu podstatného učiva vynechali tak je max.spokojný a píše pozitívne recenzie.

Lenže potom prejde k inému inštruktorovi ( buď na bežné potápanie alebo pokročilý kurz) a tam je zvyčajne konfrontovaný so svojou neznalosťou - samozrejme zlý je ten inštruktor, ktorý mu povie " toto by si mal už vedieť " Áno náprava je možná, ale to daný potápač - žiak musí chcieť ! Potápanie je o znalostiach a neustálom učení - nie o zbierke kartičiek získaných za jeden víkend/ týždeň! 

Chcete sa prihlásiť Kliknite sem!

Kontakt

Igor Bohunský Potápač 

       Adámiho 24  

        84104 Bratislava

       Slovensko

      Zákaznícka linka: +421905229997

      E-mail: igorpotapac/zavinač/gmail.com 


 

 

 


Copyright 2018 - 2024 ©
5078a864b9b1b7d