" />
Novinky a akcie e-mailom
Chcete od nás dostávať novinky priamo na váš e-mail?

Ozvem sa čo najskôr. Ďakujem

Táto stránka je chránená službou reCAPTCHA. Zistiť viac.
Informácie získané prostredníctvom Google reCAPTCHA podliehajú Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a používajú sa všeobecné bezpečnostné účely (nepoužívajú sa na prispôsobenú reklamu spoločnosti Google).

Kontrola pred potápaním

Úvod Články Kontrola pred potápaním

Na čom pri potápaní najviac záleží?

Na bezpečnom potápaní. 

Na tom, ako máte zostrojený výstroj a jeho kontrolu.

 

Kontrola pred samotným potápaním je základ!

Niekoľko základných postupov a ste v bezpečí!

Predponorová kontrola má 5 P.

Postará sa o ňu váš partner a potom skontrolujete vy jeho.

 

  1. BCD-kompenzátor vztlaku- hadica inflátora je zacvaknutá v inflátore. Kontroluje sa aj či napúšťa vzduch do vyvažovacej vesty -naplní sa do polovice a potom opäť trochu vyfúkne. Týmto zabezpečíte, že po skočení do vody nepadnete na dno, ale zostanete na hladine. Zistíte ešte či máte v poriadku inflátor a zapojenú hadicu. Posledným ale nie menej dvôležitým je že zistíte či je otvorená flaša. 
  2. Olovo-záťaž ak nemáte olovo tak sa nezanoríte! Môžete mať opasok alebo integrovanú záťaž. Pri kontrole zistujete upevnenie a množstvo záťaže, umiestnenie. 
  3. Pracky-Partner skontroluje či máte zatiahnutú poprípade v správnej výške utiahnutú flašu. Ďalšia kontrola sa sústreduje na pracky na BCD- dotiahnutie ramenných poruhov a upínacieho bedrového pásu. Ak je všetko v poriadku a nie je iný problém ideme k ďalšiemu bodu.
  4. Vzduch-Kontrola automatiky na dýchanie prebieha tým, že sa z nej nadýchnete a pozeráte na manometer či sa ručička nepohybuje, ak ano tak nie je dobre otvorená flaša. Veľmi dôležité je aby po oprave znova automatiku vyskúšal- inak ide o život. 
  5. OK! všetko v poriadku a teraz vy jeho partner skontrolujete jeho. 

Potom sa smelo môžete vybrať pod vodnú hladinu! Ale nezabudnite ešte na masku, plutvy, rukavice, topánky a ostatné veci.

Kontakt

Igor Bohunský Potápač 

       Adámiho 24  

        84104 Bratislava

       Slovensko

      Zákaznícka linka: +421905229997

      E-mail: igorpotapac/zavinač/gmail.com 


 

 

 


Copyright 2018 - 2024 ©
5078a864b9b1b7d