" />
Novinky a akcie e-mailom
Chcete od nás dostávať novinky priamo na váš e-mail?

Ozvem sa čo najskôr. Ďakujem

Táto stránka je chránená službou reCAPTCHA. Zistiť viac.
Informácie získané prostredníctvom Google reCAPTCHA podliehajú Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a používajú sa všeobecné bezpečnostné účely (nepoužívajú sa na prispôsobenú reklamu spoločnosti Google).

Fajčenie-alkohol- lieky

Úvod Články Fajčenie-alkohol- lieky

Fajčenie-alkohol- lieky-drogy

Fajčenie- zlozvyk alebo frajerina,oddych v dyme,iná realita užívanie si toho kludu pri výdychu farebného zapáchajúceho niekomu úžasnému parfému.

Čo to spôsobuje potápačovi ak fajčí?

Najprv niečo o tom ako funguje organizmus- dýchme preto aby sme okysličovali bunky v celom tele.

Pri fajčení síce okysličujeme bunky ale ich aj zabíjame dymom dechtom a inými telu neprospešnými látkami. Plúca sa zahlienujú a usadzuje sa v nich všetko čo pri fajčení do plúc dostanete. Zostávajú zadymené, zahlienené a neschopné prijať také množstvo kyslíka ako predtým ako ste nefajčili. Kašlete, vykašiavate čierny hnus, je vám zle, bolí hlava a telo nemá dostatok kyslíka pri športovaní. Niekomu to robí dobre nikotín je návyklový a ťažko sa dá takéhoto zlozvyku zbaviť. Vedšinou to už ľudom okolo vadí, ale vy fajčiari si to nepripúštate, že obťažujete okolie.

Pri potápaní je to ale horšie- zlé okysličovanie buniek môže mať za následok videnie bludov pod vodou, ochrnutie, zacpanie ciev, infarkt,brnenie končatín a podobne. Dalším príznakom môže byť únava, nesústredenosť a hlavne nemožnosť sa spoľahnúť na takéhoto partnera.

Alkohol alebo ako v dnešnej dobe hovoríme metla ľudstva- pri potápaní tiež robí divy, nesústredenosť, neschopnosť urobiť potrebné a veľmi dôležité zručnosti, všetko je hračka- ilúzia bezpečia a niekedy možnosť úplnej paralízy a infarktu.

Spoliehať sa na partnera v takomto stave je úplna blbosť. Alkohol posúva inštinkt a sústredenosť do iných sfér, posúva limity- do nebezpečných rovín, robí niektoré nepochopitelné a nebezpečné situácie ,ktoré bez alkoholu v krvi by ste nikdy neurobili. Sú frajeri ,všetko je jednoduché a krásne. Žiadne nebezpečenstvo alebo zodpovednosť- však sa nič nestane.

Lieky a potápanie- treba sa zamyslieť prečo niektoré lieky pod tlakom pôsobia oveľa rýchlejšie, silnejšie a hlavne niektoré znižujú sústredenosť a pozornosť. Znižujú prah bolesi, znesitelnosti, dostávajú vás do úskostí a podobne. Preto je dôležité prečítať si pribalový leták a poradiť sa s lekárom o vhodnosti používania liekov pri potápaní. 

Tlak pod vodou vie narobiť dosť problémov, aj bez komplikácií a fajčenia,liekov,alkoholu. Nedodržiavanie výstupových rýchlostí, dekompresie a postupov vás môže stáť život. 

Preto si dávajte pozor na seba aj ľudí a priatelov okolo vás, poučte ich o možných rizikách a postupoch a ak to neviete nedovolte im pod týmito  látkami potápať.

 

Pomáham ludom dosiahnúť svoj ciel,naučiť ich ,pomôcť s výstrojou a hlavne to aby bezpečnosť a radosť s toho čo robia bola čo najväčšia. 

Kontakt

Igor Bohunský Potápač 

       Adámiho 24  

        84104 Bratislava

       Slovensko

      Zákaznícka linka: +421905229997

      E-mail: igorpotapac/zavinač/gmail.com 


 

 

 


Copyright 2018 - 2024 ©
5078a864b9b1b7d