" />
Novinky a akcie e-mailom
Chcete od nás dostávať novinky priamo na váš e-mail?

Ozvem sa čo najskôr. Ďakujem

Táto stránka je chránená službou reCAPTCHA. Zistiť viac.
Informácie získané prostredníctvom Google reCAPTCHA podliehajú Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a používajú sa všeobecné bezpečnostné účely (nepoužívajú sa na prispôsobenú reklamu spoločnosti Google).

Rady a doporučenia

Úvod Články Výber plutiev

Ako vybrať vhodné plutvy na potápanie?

Plutvy- čo vlastne pod týmto pojmom vidíte:

kus plástu alebo tvarovanej gumy s topánočkou alebo nazúvacím otvorom s remienkom.

Pekné a dobre padnúce neoškierajúce nohu s mekkým alebo tvrdým listom.

Majú dobrý záber a nemajú tendenciu vykrúcať sa a lámať.

Toto všetko čo tu bolo spomenuté by mali spĺňať a ešte omnoho viac. Plutvy slúžia na pohyb pod vodou, ako kormidlo ako prostriedok na ktorom záleží hlavne pri zmenách smeru a rýchlosti pohybu. Každé ktoré sa predávajú majú niečo pre užívatela ale vedčšínou to zákazník nechce počuť a kúpi si to čo je pekné ale nefunkčné a nevhodné na druh potápania sa. 

Pre nádychové a freedivingové potápanie sa používajú plutvy s botičkou v rôznych prevedeniach a veľkostiach. Potápanie s dýchacou trubicou-nádychové potápanie potrebujete plutvy ktoré majú mäkký list a dobre padnúcu botičku. Nemali by sa prehýbať v oblasti nártu/aj také sa predávajú/ spôsobujú veľkú bolesť a nechuť niečo vo vode objavovať. Dĺžka by mala byť tak do 33cm a šírka do 18-22cm. Vyrábajú sa od veľkosti 26 do 48. Rozsah dosť veľký pre všetky vekové kategórie .

Pre freediving sa tiež odporúčajú botičkové plutvy ale s takým rozdielom že sú s dlhším listom od mekkých až po tuhé listy a botička je urobená tak že sa dajú použiť aj ponožky aby plutvy netlačili pri používaní.

Prístrojové potápanie má tiež mnoho podôb a spôsobov kopu a pohybu pod vodou a ppreto použitie a výber plutiev tiež podlieha správnemu výberu.

Obyčajné rekreačné prístrojové potápanie  stačia plutvy aj botičkové v teplých vodách s tvrdším listom a kvalinou botičkou.

Prístrojové potápanie vo vyšších úrovniach už požaduje plutvy na remienok alebo struny. Je to najčastejšie používaný výrobok pri potápaní a mal by byť dobre vybraný. Plutvy sú buď vyrobené z termoplastu s prímesami gumy alebo teclinu s kanálikmi a výstuhou v nazúvacom priestore. Gumenné plutvy sú z jedného materiálu vylisované a tiež dodávané v rôznych veľkostiach a prevedeniach- používajú sa od začiatočníka až po technického potápača. 

Poučenie -prídite si vybrať a vyskúšať plutvy ktoré si chcete kúpiť vieme poradiť aj vybrať vhodný model a veľkosť. Vidieť krásny obrázok nestačí treba ich mať na nohe nie kúpiť mačku vo vreci. Ak neslúžia svojmu účelu a nesedia sú vám nanič-dobrá rada!

Kontakt

Igor Bohunský Potápač 

       Adámiho 24  

        84104 Bratislava

       Slovensko

      Zákaznícka linka: +421905229997

      E-mail: igorpotapac/zavinač/gmail.com 


 

 

 


Copyright 2018 - 2024 ©
5078a864b9b1b7d