" />
Novinky a akcie e-mailom
Chcete od nás dostávať novinky priamo na váš e-mail?

Ozvem sa čo najskôr. Ďakujem

Táto stránka je chránená službou reCAPTCHA. Zistiť viac.
Informácie získané prostredníctvom Google reCAPTCHA podliehajú Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a používajú sa všeobecné bezpečnostné účely (nepoužívajú sa na prispôsobenú reklamu spoločnosti Google).

Spoznávajte lokality

Úvod Články Spoznávajte lokality

U nás na Slovensku toho moc na potápanie nie je.

Guláška , Veľké Košariská , Čierna voda, Tornala, pár iných jazier,riek a lomov a to je všetko.

Nič čo by záujemcu o potápanie niak nadchlo, ale život a flóra je zaujímavá aj u nás. 

Mnoho záujemcov o potápanie má záujem navštíviť červené more a jeho prekrásny podmorský život farebné koraly a ryby. Veľakrát sa stretávam s tým, že záujemca o potápanie chce potápať iba v teplých vodách. To je síce pekné a vzrušujúce ak objavujete aj iné kultúry a krajiny, ale neviete čo ponúka naša európa naše najkrajšie jazerá a lomy. 

V našej ponuke nájdete, čo iná škola a firma potápania na Slovensku neponúka. Treba si vybrať a hlavne aj čítať, čo daná lokalita vyžaduje- skúsenosti, kvalifikácie, množstvo výstroja a náročnosť. 

Lokality sú rôzne a aj náročnosť,obtiažnosť je záležitostou, ktorá odrádza od potápania. Ale ak sa chcete vzdelávať a niekam smerovať ,tak treba aj niečo pre to urobiť. 

Lokality sa rozdelújú na:

  1. Lomy
  2. Jazerá
  3. Bágroviská
  4. Bane
  5. Jaskyne
  6. Umelé bazény
  7. Bazény

Preto je vzdelávanie tak dôležité! V tejto dobe to ludia strašne zľahčujú a preto sú aj úrazy a smrtelné nehody.

Dá sa tomu predísť !

 

Tréning na rôznych lokalitách, hĺbkach,v noci, za zlého počasia, v zime alebo v zlej viditelnosti vás preverí, či ste prípravu na ponor a samotný ponor zvládli v klude a s radosťou. 

 

Rozprávanie zážitkov a skúseností je pre začiatočníkov ako soľ na chlebe.

Potrebujete aj spätnú väzbu!


Mnoho lokalít je v okolných krajinách napr: Rakúsko,Nemecko,Maďarsko,Čechy a podobne. Treba iba chcieť niečo vidieť, zažiť alebo vyskúšať nové nepoznané miesta, krásnu čistú vodu.....

 

Na lokalitách sú nakresy, ako to pod vodou je, terén zaujímavosti a nákres, ako idú laná k atrakciam - smery a hĺbka. Je tam aj napísane pre akú kvalifikáciu je vhodná lokalita, na čo si dať pozor a podobne. Ak si môžete tak si zaplatte v divecentre sprievodcu lokalitov. Nie je to hamba, niekedy potrebujem aj ja sprievodcu a to iba kvôli tomu, aby som videl to čo chcem pod vodou vidieť, nemusím to hľadať a sprievodca mi ukáže aj to čo na danom plániku nieje. 

Daný sprievodca určite bude vedieť, či je dobrá viditelnosť, alebo aké bude počasie a podobne.

 

Pre každú lokalitu hlavne v našich európskych podmienkach treba mať výstroj do studených vôd a kvalitné značky nie poľské výrobky, ktoré nemajú nič spoločné s kvalitou tobôž s dlhodobým použitím. Tým, že potápam už pár piatkov-32 rokov, tak vidím, čo sa tu aj na Slovensku deje, strašne málo osvety a kvality!

Predávam iba osvedčené a zavedené značky na trhu, ktorým verím a aj ich sám používam. 

Pozrite si ponuku našich výletov a dovoleniek -TU

 

Kontakt

Igor Bohunský Potápač 

       Adámiho 24  

        84104 Bratislava

       Slovensko

      Zákaznícka linka: +421905229997

      E-mail: igorpotapac/zavinač/gmail.com 


 

 

 


Copyright 2018 - 2024 ©
5078a864b9b1b7d