" />
Novinky a akcie e-mailom
Chcete od nás dostávať novinky priamo na váš e-mail?

Ozvem sa čo najskôr. Ďakujem

Táto stránka je chránená službou reCAPTCHA. Zistiť viac.
Informácie získané prostredníctvom Google reCAPTCHA podliehajú Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a používajú sa všeobecné bezpečnostné účely (nepoužívajú sa na prispôsobenú reklamu spoločnosti Google).

Potápačské nehody

Úvod Články Potápačské nehody

Potápačské nehody začiatok sezóny

Konečne začínajú prazdniny a ešte ani nezačali a tých,ktorý už medzi nami niesú je dosť. Je to kruté a nepochopytelné ale je to tak. Vás zákazníkov netankuje, čo danú firmu stojí jeden ale 20 zákazníkov potápačov. Vás zaujíma cena- a potom už nič. Keď však niekho niekto utopí priamo v kurze tak rodina vyvádza ako keby ste urobili niečo zlé a je to zlé ale za peniaze sa dá kúpiť aj bezpečnosť, kvalitný výcvik a hlavne venovanie sa kurzu, nie chodenie na pivko a pri tomto nápoji, vám pán inštruktor urobí kurz, od začiatočníka až po profesionála.

Ani len vodu neuvidíte a máte papiere na takýto šport v ktorom nevedomosť a výcvik hrajú hlavnú ulohu pri prežití pod vodou. Pán inštruktor potápania a technický potápač s jaskynným potápaním, teraz v týchto dnoch zostal po nepochopytelnej jednoduchej závade pod vodou a zomrel.

Myslíte si, že neštastia sa nestávajú- opak je pravdou! Už si myslel, aký je dobrý a precenoval svoje sily a bral pod vodu ludí, ktorý nemali správny výcvik a to sa mu stalo pod vodou osudným. Ale aj plánovanie, oddych, nepitie alkoholu pred potápaním hrá významnú úlohu.A zdravý sedliacky rozum ktomu.

Zdravotný stav jednotlivca prispieva k nebezpečným situáciam, choroba alebo zatajenie stavu pred potápaním, znižuje triezve posúdenie situácii ,kedy zdravý jedinec ani nezaváha nad správnym postupom, pričom chorý nezvládne nič iné ako sa zavesiť na niekoho zo skupiny potápačov a utopiť aj svojich známych alebo priatelov. 

 

Výcvik je najdôležiteší pri tomto krásnom športe, rešpektovanie pravidiel a postupov, spolupatričnosť a dobrá partia.

Preto sa kurzy potápania vo svete robia, aby bolo čo najmenej smutných oznámení, hlavne počas letného obdobia a prázdnin. Rozmýšlajte, kde si urobíte kurz a s kým budete potápať!


Sám si kazím biznis, tým, že píšem o týchto veciach, ale prevencia musí byť. A radšej nech ma ohovárajú a niektorý žijú v bubline, že sa nič nestane ,ja to radšej napíšem a budem vás informovať o dianí u nás alebo v EU. 

Za posledný týžden, čo nám prichádzajú informácie zomrelo pri potápaní 4 a viac potápačov začiatočníkov- nemali dobrý výcvik- žiadne vedomosti ani teóriu, inak by sa nič nemuselo stať. Potom sú tu technický potápači, ktorý opäť porušujú pravidlá potápania aj  tí v poslednú dobu zomierajú zbytočne kvoli následnému výcviku v inom výcvikovom systéme. Nejčastejšie za to môže Dir systém, ktorý neberie jednotlivca, ale celý kolektív ovečiek -poslušných ovcí, ktoré kapú pod vodou ako stádo. A to doslova!

Kontakt

Igor Bohunský Potápač 

       Adámiho 24  

        84104 Bratislava

       Slovensko

      Zákaznícka linka: +421905229997

      E-mail: igorpotapac/zavinač/gmail.com 


 

 

 


Copyright 2018 - 2024 ©
5078a864b9b1b7d